Forum for lokalhistorie i Fauske        

Fauske Slektshistorielag

                

VÅRE BØKER - HOVEDSIDE

Fauske Slektshistorielag utgir hvert år «Fauskeboka», årbok for Fauske, med i hovedsak lokalhistorisk stoff fra Fauske kommune. Vi utgir også andre bøker, bl.a. bokserien «Fauske under 2.verdenskrig», hvor bind 1 kom i 2017 og bind 2 høsten 2018. For nærmere informasjon omkring de enkelte utgivelser, velg i undermenyene til venstre.


NB! Årets bøker kan bestilles over internett fra Leselysthuset på Rognan via undersiden «Kjøp våre bøker på internettbokhandel» i menyen til venstre.

Du kan også ringe Leselysthuset på telefon 90 99 76 79 eller sende en epost med bestilling til: leselysthuset@gmail.com


Du kan bestille våre tidligere utgitte lokalhistoriske bøker direkte fra oss på vår nye epost-adresse: bokbestilling@fauskeslektshistorielag.no 

Porto kommer i tillegg. Vi tar forbehold om at enkelte titler kan være utsolgt.


Vi har også laget to forskjellige bokpakker til nedsatt pakkepris.


I undermenyene til venstre finner du også en artikkelindeks over artikler i utgitte Fauskebøker fra 1980 til 2004, og for de som ønsker å skrive artikler til Fauskeboka  er det også en forfatterveiledning som vil være til hjelp.


Nederst på denne siden finner du orientering om boklanseringer i oktober 2018 samt utsalgsstedene og butikkene du kan kjøpe årets utgitte bøker.


Boklanseringer høsten 2018


Fauske Slektshistorielag har som kjent en omfattende historiefokusert kulturell virksomhet i Indre Salten. Vi sørger for å ta vare på vårt kulturelle minne til glede for alle våre innbyggere. Unge som gamle, tilflyttede som de med røtter lokalt. En viktig del av virksomheten er det laget samler og distribuerer i form av bok-litteratur som vi utgir hvert år. Fast innslag er Fauskeboka, som utkommer for 38.gang, med sedvanlig masse og variert stoff og flotte bilder over 192 sider.


Vår aktive krigshistorieforfatter Kjell Bakken, godt støttet av kona Bodil, svikter oss ikke og utgir bind to av krigsboka for Fauske med undertittelen «Krigen slutt, okkupasjonen begynner».


Nytt av året er Truls Bringslimark som utgir skihistorien til Valnesfjord Idrettslag. Den tar for seg tida før Valnesfjord Idrettslag ble stiftet og fram til 1956.


Bøkene selges på følgende steder:


REMA 1000, Sjøgata, Fauske (Fauskeboka 2018 og Fauske u. 2.verdenskrig, bind 2)

ARK Fauske

Servicetorget Fauske Kommune

ARK Glasshuset

ARK City Nord

ARK Hunstadsentret

ARK Mo i Rana

Leselysthuset Rognan

COOP Prix Straumen

Sulitjelma Camping (har også bind 1)

Saltenlaget i Oslo


Hilsen oss i Fauske Slektshistorielag.


Boklanseringene, 17.oktober 2018I tråd med god tradisjon ble lagets bøker skikkelig presentert i dag til en fullsatt sal på Fauske bibliotek.


Det var canapeer, sprudlende drikk og stettglass som det høver seg en feiring av når et stort og omfattende skaperarbeide er ferdigstilt. Nå er bøkene til salgs rundt omkring i Salten men også resten av landet gjennom internettløsning.


Lederen i laget, Bjørn Rendall, ønsket velkommen og ga oss en introduksjon av  verdien av å skrive lokalhistorie, som både gir større innsikt, blir sannferdig men ivaretar de viktige fortellingene fra her vi lever og bor. Fortellingene skal også inspirere til flere fortellinger og utdypende fortellinger og gjerne nyere historie. Det siste er et poeng i Fauskeboka i år, som kommer ut for 38ende gang mens laget har 20-årsjubileum i år.


Forfatteren Kjell Bakken presenterte bind to av Krigsboka og lover oss mer hvis helsa holder, og den tror vi er god. Ingen tør å spørre hvor mye tid og ressurser Kjell og Bodil har brukt på dett arbeidet.


Fauskeboka er på 192 sider i år og spekket med 200 bilder og 22 fortellinger fra 17 skribenter. De av skribentene som var til stede ga oss et lite innblikk av fortellingene sine. Spennende!


Truls Bringslimark, som har lansert boka si om Valnesfjord Idrettslag fra århundreskiftet og fram til 1956 ga oss noen ord om prosjektet sitt som han har brukt mange år å samle stoff til og å skrive.


Nå er det salg folkens! På Fauske, Sørfold, Saltdal, Bodø og Mo selges de på mange steder. Bor du «kronglete til»  kan du bestille dem fra Leselysthuset på Rognan, som er vår internettløsning


God Lesning folkens! Bøkene anbefales å leses langsomt for her er det mye som fortelles.


Hilsen styret i Fauske Slektshistorielag.(Klikk på bildene for større versjon)Kjell Bakken, forfatter av  bokserien Fauske under 2.verdenskrig, får overrakt en flaske fransk champagne som takk av leder Bjørn Rendall.

Truls Bringslimark forteller om sin bokutgivelse omhandlende Valnesfjord Idrettslags historie.

Cato A. Hultmann forteller om sitt bidrag til årets Fauskebok.

Brigt Kristensen er en av skribentene i årets Fauskebok.

Årets forfattere og skribenter, fra venstre: Bjørn Rendall, Brigt Kristensen, Asbjørn Lind, Kjell Bakken, Else Gylseth Nilsen, Cato A. Hultmann, Kjell Sture Hugaas og Bodil Bakken.

Ikke alle bidragsyterne til Fauskeboka var til stede.

I tillegg til å være en av årets skribenter, sto Else Gylseth Nilsen for boksalget denne lanseringskvelden.

To dager tidligere hadde Truls Bringslimark lansert sin bok Valnesfjord Idrettslag på Fellesheimen i Valnesfjord, her sammen med Kjell Bakken til høyre.